Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.Ε.

Η τόλμη των παραγωγών και η καινοτομία των επενδυτών καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την καλλιέργεια του iceberg στην περιοχή της Τριφυλίας. Οι παραγωγοί καλλιεργούν εδώ και 15 χρόνια το μαρούλι iceberg, το οποίο πλέον έχει κερδίσει τη ντόπια αγορά και σταδιακά μπαίνει στην Ευρώπη, με συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές, το μικρότερο κόστος μεταφοράς.

Περιλαμβάνεται στα φυλλώδη και πράσινα λαχανικά που κερδίζουν χώρο στα πιάτα χώρων μαζικής εστίασης ανά τον κόσμο και οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται την προτίμηση της αγοράς αλλά και τις δυνατότητες του εδάφους της περιοχής, που σε συνδυασμό με την επιμονή και την επένδυση βλέπουν το μέλλον με θετικό πρόσημο για την καλλιέργειά τους. Αλλωστε, η «Γεωργική Ανάπτυξη» συμβάλλει στην προώθηση του προϊόντος χάρη στο vacuum που έχει προμηθευτεί για την πρόψηξη του προϊόντος, με στόχο την αύξηση του χρόνου συντήρησής του.

Μόνο μελανό σημείο στην καλλιέργεια είναι οι ζημιές που προκαλεί το χαλάζι καθώς η προμήθεια αντιχαλαζικών διχτυών κοστίζει ακριβά και η Πολιτεία δεν έχει δείξει σημάδια ενίσχυσης των παραγωγών, με συνέπεια την αύξησης του κόστους παραγωγής.

Στην εκπομπή, πέρα από τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, μιλούν παραγωγοί, γεωπόνοι, ο εκπρόσωπος της «Γεωργικής Ανάπτυξης» Κώστας Θεοδωρόπουλος και ο καθηγητής του ΤΕΙ Πελοποννήσου Ανδρέας Κανάκης. Επίσης ο Δημήτρης Τσίγγανος θα μας διδάξει με «Ομορφιές & δυσκολίες» πως «παντρεύονται» η αγροτική παραγωγή και η τέχνη…

Πηγή: Εύφορη Γη

Κυπαρισσία

1ο χιλ Κυπαρ.– Φιλιατρών | 27610-25060

Κυπαρισσία

Πονηροπουλου 5 | 27610-23577

Φιλιατρά

Άγιος Αθανάσιος | 27610-32965